PANDISPAN PUFOS CU FRUCTE DE PADURE

joi, iunie 16, 2016 Unknown 2 Comments




Bună ziua! 
Pentru astăzi v-am pregătit o rețetă clasică de pandișpan. Pentru că este sezonul fructelor de pădure, cred că este momentul perfect pentru o astfel de prăjitură.

Este dulce dar și acrișoară în același timp și este un desert potrivit atât vara alături de un ceai rece cât și pe timpul iernii, alături de un ceai fierbinte.

INGREDIENTE

- 7 Linguri de făină + făină pentru tapetat tava È™i pentru fructe

- 1 linguriță rasă praf de copt

- 1 plic zahăr vanilat

- 7 linguri de zahăr

- 1 vârf de cuțit de sare

- 7 ouă

- 3 linguri ulei de floarea soarelui + ulei pentru tapetat tava

- zeama de lămâie

- fructe congelate sau fructe proaspete


PREPARARE

Ideal este ca produsele să fie la temperatura camerei aÈ™a că cel mai bine ar fi ca ouăle sa fie scoase din timp de la frigider. 
În cazul în care folosiți fructe congelate, aceste nu se vor decongela ci vor fi scoase atunci când le vom introduce în compoziție.

Pași:

- Se separă albușurile de gălbenușuri

- Într-un vas, se bat albușurile împreună cu sarea până se obține o spumă consistentă.(Dacă ați răsturna vasul în care se află, crema nu ar trebui să cadă, așa vă puteți da seama de consistența ei)

- În alt vas, se pun gălbenușurile, zahărul, 1 plic de zahăr vanilat, uleiul și praful de copt ( acesta trebuie stins cu zeama de lămâie). Se mixează compoziția până se obține o cremă fină.

- Se amestecă cele două compoziții, adaugând compoziția cu galbenușuri peste cea cu albușuri. Acest proces trebuie realizat treptat, amestecând încet cu un tel. După ce se amestecă cele două compoziții, se adaugă, tot treptat, cele 7 linguri de făină.

- Se unge o tavă cu ulei, se tapetează cu făină și se adaugă compoziția.

- Se scot fructele de la congelator și se presară peste ele făină. Acest procedeu este necesar pentru ca fructele să nu își lase zeama în compoziție.

- Se adaugă fructele în compoziție și se bagă la cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 25 minute. Puteți verifica daca este gata cu o scobitoare.

- După ce se răcește, se poate pudra cu zahăr pudră.









Aștept să-mi spuneți dacă ați încercat rețeta și dacă v-a plăcut rezultatul!

Mă găsiÈ›i pe FACEBOOK È™i INSTAGRAM unde îmi puteÈ›i pune întrebări, puteÈ›i vedea ce gătesc zi de zi È™i, de asemenea, îmi puteÈ›i spune ce reÈ›ete aÈ›i dori sa găsiÈ›i pe blog!



Vă doresc o zi frumoasă și spor la gătit!





2 comentarii:

  1. Delicios! Nu e nici prea dulce, nici acrișor și este foarte pufos. Păcat că nu pot pune poză să vedeți cum arată. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna! Ce cantitate de fructe se foloseste la 7 oua/ 7 linguri de faina etc? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere