CHEESECAKE CU FRUCTE DE PADURE

marți, ianuarie 17, 2017 Mariana Rosu 1 Comments




INGREDIENTE


BLAT

- 300 g biscuiti digestivi ( sau Petit Beurre)

- 100 g unt topit


CREMA DE BRANZA

- 600 g branza de vaci

- 200 g smantana grasa (minim 20% grasime)

- 1 pastaie vanilie

- coaja de la o lamaie

- zeama de la o lamaie

- 4 oua

- 150 g zahar


DECOR

- fructe de padure dupa preferinte - pentru topping 200g, pentru decor 200g)

- 3-4 linguri de gem fin (de preferat de caise)

- 4 linguri de zahar

- coaja de portocale


PREPARARE

BLAT

- Se sfarama biscuitii pana se fac pesmet si se amesteca cu untul topit.

- Se asaza compozitia in forma detasabila si se preseaza bine in forma de blat, se ridica foarte putin si pe peretii formei.

- Se baga la cuporul preincalzit, la 180 grade Celsius pentru aprozimativ 7 minute.

- Se scoate de la cuptor si se lasa deoparte.

CREMA

- Intr-un castron, se bat galbenusurile cu zaharul, smantana, branza (care trebuie scursa foarte bine), coaja de lamaie, zeama de lamaie, vanilia din pastaie si se amesteca foarte bine pana se omogenizeaza compozitia.

- Separat, se bat albusurile spuma pana se fac bezea, apoi se incorporeaza in crema cate putin, amestecand cu lingura de lemn sau cu o paleta din silicon. Se amesteca de jos in sus astfel incat compozitia va deveni foarte pufoasa.

- Se toarna compozitia peste blat si se baga inapoi la cuptor in partea de sus, la 180 grade Celsius pentru apropximativ 45 minute.

- Este gata atunci cand, daca misti tava, tremura ca o gelatina. 

- Se scoate si se lasa la racit in forma.

TOPPING

- Fructele de padure (proaspete sau congelate) se pun pe foc intr-o cratita cu 4 linguri de apa sau suc de fructe, 4 linguri de zahar si coaja de portocala.

- Se fierb la foc potrivit pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Atunci, se ia cratita de pe foc si se strecoara printr-o sita.

- Se obtine un gel de fructe care se lasa la racit.

- Dupa ce se raceste complet, se toarna gelul obtinut peste compozitia de branza.

- La sfarsit, puteti adauga peste topping si cateva fructe, dupa preferinta.

Important:

Cheesecake-ul trebuie sa stea la frigider mai multe ore, de preferat o noapte intreaga. Doar dupa ce a stat la rece, se poate scoate din forma detasabila.










Astept sa-mi spuneti dacă ati incercat reteta si daca v-a placut rezultatul!

Ma gasiti pe FACEBOOK si INSTAGRAM unde imi puteti pune intrebari, puteti vedea ce gatesc zi de zi si, de asemenea, imi puteti spune ce retete ati dori sa gasiti pe blog!



Va doresc o zi frumoasa si spor la gatit!















Un comentariu: