Tort dezordonat cu fructe de pădure, mentă și cremă

luni, august 22, 2016 Mariana Rosu 0 Comments



BLATUL

Ingrediente

- 6 ouă

- 400 g zahăr

- 340 g făină

- 2 iaurturi ( 125g fiecare)

- 200 ml ulei

- 2 plicuri praf de copt

- 2 plicuri zahăr vanilat

Preparare

Se bat ouăle cu zahărul, se daugă uleiul puțin câte puțin, apoi se adaugă iaurtul, zahărul vanilat, făina amestecată în prealabil cu praful de copt. Se bagă la cuptor timp de 40 minute la 170 grade Celsius. Se face testul cu scobitoarea.

CREMA

- 125 grame unt 80%

- 175 grame Philadelphia

- 500 grame zahăr pudră

- frunze de mentă proaspată ( tocate)

- coajă de lime (este opțional)

SIROP

Se pun la topit 200 grame de zahăr și se dizolvă cu apă sau suc de fructe după preferințe.

MONTAJ

Se taie blatul la forma dorită, se însiropează fiecare strat, se adaugă crema și la final se ornează cu fructe de pădure proaspete sau congelate, cu frișcă, mentă sau cu orice altceva doriți.




















Aștept să-mi spuneți dacă ați încercat rețeta și dacă v-a plăcut rezultatul!

Mă găsiți pe FACEBOOK și INSTAGRAM unde îmi puteți pune întrebări, puteți vedea ce gătesc zi de zi și, de asemenea, îmi puteți spune ce rețete ați dori sa găsiți pe blog!


Vă doresc o zi frumoasă și spor la gătit!


0 comments: