CHEESECAKE CU DOVLEAC

vineri, mai 13, 2016 Mariana Rosu 1 Comments




BLAT


Ingrediente

- 200 g biscuiți  digestivi

- 150 g unt

- 2 linguri cacao

- 1 linguriță ghimbir ras


Preparare

Se mărunțesc biscuții.

Se amestecă cu untul topit (untul nu se topește foarte mult)

Se adaugă cacao.

Compoziția obținută se pune într-o tavă detașabilă și se uniformizează bine cu ajutorul unei linguri din lemn.

Se bagă la cuptorul încins în prealabil.

Timp :: 7 minute

Temperatură :: 180 grade Celsius



CREMĂ


Ingrediente

- 400 g cremă de brânză ( Philadelphia sau brânza proaspătă de vaci)

- 200 g zahăr

- 100 ml smântână dulce (smântână pentru gătit, trebuie să fie grasă, nu degresată)

- 350 g piure de dovleac copt

- 3 ouă

- esență de vanilie

- nucsoară măcinata

- 1/2 lingurită scortișoară

- puțin ghimbir ras (1 linguriță)


Preparare

Se amestecă ouale cu zahărul.

Treptat, se adaugă crema de brânză, smântâna dulce, piureul de dovleac, esența de vanilie și celelalte condimente.

Compoziția astfel obținută se toarnă peste blatul care între timp s-a racit.

Se introduce la cuptor.

Timp :: 40-45 minute
Temperatură :: 180 grade Celsius

Se lasă la rece peste noapte în forma în care s-a copt.

A doua zi se desface forma și se ornează cu un sirop de caramel.


SIROP DE CARAMEL


Ingrediente



- 50 g unt

- 120 g zahăr

- 80 ml smântână dulce

Preparare


Se topește untul, se adaugă zaharul și smântâna dulce, amestecând încontinuu până se obține pasta dorită.

Se adaugă peste cheesecake.











Aștept să-mi spuneți dacă ați încercat rețeta și dacă v-a plăcut rezultatul!

Mă găsiți pe FACEBOOK și INSTAGRAM unde îmi puteți pune întrebări, puteți vedea ce gătesc zi de zi și, de asemenea, îmi puteți spune ce rețete ați dori sa găsiți pe blog!

Vă doresc o zi frumoasă și spor la gătit!




Un comentariu:

  1. Bine ati venit in lumea blogging-ului! Va doresc un succes spectaculos si sa ne incantati cat mai des si cat mai mult de acum inainte cu retete delicioase! <3

    RăspundețiȘtergere